אחת ההמלצות שאני הכי אוהבת לתת לנשים בהריון אותן אני מלווה, היא פשוטה, טבעית ומתוקה: תמרים.
לא צריך לחפש אותם בחנות טבע מיוחדת, לא צריך להכין מהם שום מתכון מסובך – רק להכניס תמר קטן לפה ולתת לו לעשות את שלו. זה כמובן אם את אוהבת תמרים.. אם את כמוני, ולא מתחברת, יש לי מתכון מעולה בשבילך.
אבל לפני כן, למה דווקא תמרים בהריון ולקראת הלידה? ובא לי שנבין, מה יש בפרי הזה?
"אכילת תמרים בהריון ולקראת לידה", אשכרה עשו על זה מחקר
מחקרים מראים שצריכת תמרים בשלבים האחרונים של ההריון (במיוחד מהשבוע ה-36) יכולה לתרום להתקדמות טובה יותר של הלידה. נשים שאכלו תמרים לקראת הלידה באופן יומיומי דיווחו על:
- שלב לטנטי (ההתחלה של הלידה) קצר יותר
- צורך מופחת בהתערבויות וזירוזים כמו פיטוצין
- פתיחה ראשונית יעילה יותר של צוואר הרחם כשנכנסו ללידה
ולא פחות חשוב – תמרים מספקים אנרגיה זמינה, שיכולה לתרום מאוד תוך כדי הצירים, במיוחד כשקשה לאכול דברים אחרים. כל זאת בזכות חומרים דמויי אוקסיטוצין המצויים בפרי.
מתוק מתוק, אבל עם תעודות
מעבר למחקרים, תמרים הם מזון עשיר וסופר מזין:
- הם מכילים סיבים תזונתיים שמסייעים למערכת העיכול (פחות זמן "בילוי" על האסלה).
- הם גם עשירים באשלגן, מינרל חשוב לשמירה על לחץ דם תקין ולאיזון נוזלים בגוף. בנוסף, תמצאי בהם מגנזיום, התורם להרפיית שרירים ומניעת התכווצויות, וברזל, מינרל חיוני במיוחד למניעת אנמיה בהריון.
- תקופת ההיריון דורשת אנרגיה רבה, והתמרים מספקים מנה מעולה של סוכרים טבעיים כמו גלוקוז ופרוקטוז, הנספגים בקלות ומעניקים לך בוסט של אנרגיה זמינה. בניגוד לממתקים מעובדים.. וכן, חטיף אנרגיה זה ממתק.
מתי לאכול תמרים ואיך?
אין המלצה רשמית לכמה תמרים "צריך" לאכול, אבל ברוב המחקרים מדובר על כ-6 תמרים ביום, מהשבוע ה-36 ואילך. נכון, זה נשמע המון.
לכן אני ממליצה לשלב אותם כחטיף קטן בין הארוחות, קצוצים בסלט, או עם טחינה. בקיץ אפשר לשלב אותם בשייק, או פשוט לנשנש ישירות מהמקפיא.
אם בא לך להשקיע קצת עבודה, בסוף הכתבה צירפתי מתכון שאפשר גם להכין כשבועיים לפני תאריך הלידה המשוער, לקחת בקופסא ללידה ולפנק את המלווים שלך ואת המיילדת.
ומה אחרי הלידה?
הגוף שלך צריך לשקם את עצמו, להניק (אם זה רצונך), לישון קצת (אם יתמזל מזלך) – ותמרים יכולים להיות בוסט אנרגיה קטן ומדויק. הרבה נשים ממשיכות לאכול אותם גם בימים שאחרי הלידה.
לסיכום, התמרים הם הרבה יותר מסתם פרי מתוק. הם מתנה מדהימה מהטבע, עשירה בערכים תזונתיים חשובים ויכולה להיות בעלת השפעה חיובית על מהלך ההיריון והלידה שלך. שלבי אותם בתזונה שלך בחוכמה, ותיהני מהיתרונות הרבים שהם מציעים לך ולתינוקך שבדרך.
זוכרת שאמרתי שאני לא אוהבת תמרים?
אמא שלי הכינה לי פינוק ללידות. תקשיבי, זה פשוט טעים! עד היום תמיד אפשר למצוא אצלה במקפיא גלילת תמרים שרק צריך לחתוך ולהגיש כשבאים אורחים בהפתעה.
ממתק תמרים ופיצוחים ללידה טובה של אמא מזי
המצרכים (כ-100 מנות):
ישר לתוך מעבד מזון:
1 כף דבש (לא שוקלת, שימי כמה שיוצא)
80 גרם (4 כפות שטוחות) סוכר דמררה
500 גרם תמרי מג'הול מגולענים (קצת עבודה אבל שווה את זה)
בקערה נפרדת מערבבים:
100 גרם (1 כוס) אגוזי לוז קלויים
100 גרם (1 כוס) שקדים קלויים
100 גרם (1 כוס) אגוזי פקאן
מעט אגוז מוסקט טחון
1/2 כפית קינמון טחון
מעט הל טחון
קורט מלח
מוסיפים את היבשים אל תעבורת התמרים, ומערבבים מעט לאיחוד. יוצרים גלילים מאורכים.
לציפוי:
140 גרם (1 כוס) שומשום
70 גרם (1/2 כוס) שומשום מלא
מגלגלים את הגלילים בשומשום, עוטפים בניילון נצמד, ומעבירים למקפיא למשך הלילה. מוציאים את הכמות הרצוייה, חותכים עם סכין גדולה וחדה כמה פרוסות שמתחשק, ומגישים לצד כוס תה.